Wie zijn da?

De lachb(r)oertjes

Niet normaal gek zijn wij. We ontketen(d)en onze duivelse lachsalvo’s op alle mogelijke feestjes, in zaaltjes van een halve vierkante meter maar ook voor tweeduizend personen in de Europahal van Maastricht.

Kids, volwassenen, senioren: geen ontsnappen aan. Oeps, niet overtuigd? Test dit onvoorstelbare gepoch bij filmpjes. Waarschuwing: meer grappen per minuut is strafbaar.

Onze historiek

Gert Boullart startte als prille onderwijzer in 1981 een reizende poppenkast Repelsteel. Na een paar jaar schaarde broer Bart zich onder dezelfde vlag. Gert toverde uit zijn mouw intussen de eerste buikspreekpop de kraai Oscar.

Met die figuur mocht hij in 1989 de verbaasde VTM-kijkers entertainen in de talentenjacht Nu of nooit. De eerste TV–performance zorgde ervoor dat Gert zijn vingers verbrandde aan een roodgloeiende telefoon: met andere woorden, een pak optredens.

Wat doet een mens dan? Gert maakte in 1993 van het buikspreken zijn job. Bart mocht alweer bijbenen. Ook hij kreeg de stiel onder de knie en werd in 1995 beroeps.

Er volgden geregeld TV-optredens (zie media). De broertjes vergaarden prijzen, traden op met een hele rits artiesten en mochten zelfs onze Noorderburen entertainen.

De ‘ollanders’ lusten er nog steeds kaas van want Mister Boullart wordt jaar na jaar teruggevraagd en krijgt er vaak staande ovulaties euh ovaties.